Tidak Perlu Vaksin Lagi Untuk Merentas Negeri- PM

Sejak pengumuman peralihan fasa endemik yang dilaporkan oleh Perdana Menteri pada Rabu, pelbagai kelonggaran telah diberikan kepada rakyat termasuklah pembukaan sempadan negara, aktiviti keramaian dan sosial termasuklah kenduri kahwin.

Bukan itu sahaja, keperluan vaksinasi untuk merentas negeri juga turut dimansuhkan dan ia sekaligus disambut baik oleh rakyat.

Ismail berkata, keperluan vaksinasi dan had kapasiti pekerja yang sebelum ini bergantung kepada liputan vaksinasi kini dimansuhkan.

Jadi tidak timbul isu ada suntikan booster atau tidak, begitu juga dengan pekerja-pekerja tanpa had dan jenis vaksinasi yang mereka terima,” katanya.

Perkara itu turut dikongsi menerusi aplikasi Tiktok TV3 Malaysia dan kini mendapat respon positif dengan jumlah tontonan melebihi 300,000 dengan tanda suka sebanyak 11,500.

Terdahulu, Ismail turut memansuhkan had kapasiti 50 peratus yang ditetapkan untuk aktiviti melibatkan perkumpulan ramai dengan penjarakkan sosial fizikal perlu dijaga.

@buletintv3

FASA ENDEMIK | Keperluan Vaksinasi Untuk Merentas Negeri Dimansuhkan – PM #BeritaDiTiktok #buletintv3 #buletinutama #TrendingNewsMalaysia

♬ original sound – BuletinTV3 – BuletinTV3

Total
27
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts